Haber
2011-12-12 10:22:06
Osmaniye'de Okul Dönüşümleri Kördüğüm

Osmaniye’de,  eğitim ile yakından uzaktan herkesin takip ettiği ve sonucunu merak ettiği bir konu var. Son günlerin değil son bir yılın gündemini meşgul eden bu konu hakkında yetkililerden hala atılmış bir somut adım yok.

Bahsettiğimiz konu okul dönüşümleri. Osmaniye’de okul dönüşümleri kafa karışıklığı devam ediyor. 1 Haziranda okul kayıtlarının başlayacak olması belirsizliğin vermiş olduğu tahribatı daha da artırmaktadır.

Uzun zamandan beri çözüme kavuşturulmayan bu durumun en önemli iki mağdur kitlesi bulunmakta.

 Bunların başında elbette ki öğretmenler gelmektedir.  Önümüzdeki eğitim öğretim yılında nerede, hangi okulda, nasıl çalışacakları ve ne tür mağduriyetlerle karşılaşacakları konusunda taşımış oldukları kaygılar artık dayanılmaz noktaya gelmiş ve birçok öğretmen arkadaşımızın çalışma azmi ve şevki bu belirsizlik karşısında olumsuz yönde etkilenmiştir. Sınıfta ders anlatırken  bu belirsiz ve endişeli ruh haliyle bir öğretmenden başarılı bir performans beklemek için, öğretmenin duygulardan yoksun bir robot olması gerekmektedir. Öğretmenlik mesleği moral ve motivasyon ile eş orantılıdır. Osmaniye’de eğitimde kalitenin artması isteniyorsa eğer, birinci öncelik olarak eğitim çalışanları açısından kafa karışıklığına sebep olacak tavır ve yaklaşımlardan uzaklaşılmalı, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu artırıcı faaliyet yapılmalıdır.

Bir diğer mağdur kitlesi de hizmet alan konumundaki veliler.

Osmaniye sokaklarında karşılaştığınız velilere şöyle bir soru sorun. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında çocuğunuz hangi okulda eğitim görecek? Alacağınız cevap bilmiyorum olacaktır.Maalesef velilerimiz çocuğunun önümüzdeki eğitim öğretim yılında hangi okulda hangi şartlarda eğitim göreceğini bilmeden yeni bir kayıt dönemine girmiş durumdalar.  Çocuğunun okuyacağı okula göre ev kiralayan velilerin bile bulunduğu Osmaniye’de veliler büyük bir çıkmazın ve kafa karışıklığının içerisindeler.

Sonuç olarak Osmaniye’nin Milli Eğitiminden sorumlu yöneticiler okul dönüşümlerinde de sınıfta kalmışlar ve eğitim çalışanları ile Osmaniye’lileri kafa karışıklığına itmişlerdir.

Şeffaflıktan uzak, sorun ve sıkıntıların sürekli ötelendiği bu yönetim tarzı Osmaniye’ye yakışmamakta ve Osmaniye eğitimini sistematik olarak  geriye götürmektedir.

Yapılan bu türden yönetimsel hatalar ilimizde okullaşma adına atılan olumlu çalışmaları ve gelişmeleri gölgede bırakmaktadır.

Eğitim Bir-Sen Osmaniye şubesi olarak öğretmen ve velilerimizin sesi olmaya çalışıyor ve yöneticileri bir kez daha uyarmayı kendimize görev biliyoruz. Bu sorun bir an önce çözüme kavuşturulmalı ve kafalardaki karışıklıklar giderilerek öğretmenlerin motivasyonlarını artırıcı çalışmalara imza atılmalıdır.

Aksi takdirde Osmaniye eğitiminde bu geriye gidişin faturası tüm topluma ağır bedeller ödetecektir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen