Haber
2011-12-12 10:22:11
Osmaniye MEM İl İçi Atamalarda Mevzuatı Katletti

Osmaniye’de il içi yer değişikliği ataması neticesinde mevzuatın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bir kez daha katledildiği görülmüştür.

 

 

 

Sendikal sorumluluğumuz gereği aşağıdaki soruların Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince cevaplanması talep edilmektedir.

 

 

 

 

Mayıs ayında Osmaniye Merkez İmam Hatip Lisesinin, kız ve erkek imam hatip lisesi olmak üzere ikiye ayrılması yetkililerce kararlaştırılmıştır. Verilen bu karara rağmen;

 

1-Müstakil okul haline getirilen kız Anadolu imam hatip lisesine, eski kız öğrencileri ilişkilendirilirken, öğretmenlerin bu okulla ilişkilendirilme taleplerinin bulunmasına rağmen, ilişkilendirme neden yapılmamıştır?

 

2-Bu okuldaki öğretmenlerin norm durumu gözetilmeden Kız İmam Hatip Lisesi, il içi atamaya neden açılmıştır?

 

3-Merkez İmam Hatip Lisesi’nde il içi tayin isteğinde bulunan öğretmenlerin, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ataması yapılırken hangi atama şartlarına bakılmıştır?

 

4- Merkez İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan öğretmen ve idarecilerin bu yanlış atama neticesinde oluşan mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?

 

5-İl içi yer değişikliği atamalarında, ilkokul veya ortaokula dönüşümü tamamlanmış okulların ilkokul kısmına ortaokul branş öğretmenleri, ortaokul kısmına sınıf öğretmenleri ataması yapılmış olduğu görülmektedir. Bu komik ve aynı zamanda öğretmenleri mağdur eden durumun düzeltilmesi için herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?

 

6- Osmaniye Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi’nde biyoloji branşında il içi tayinle ataması yapılan öğretmenlerin yerine istekli olanların ataması neden ve hangi gerekçe ile yapılmamıştır?

 

7-İl içi yer değiştirme kılavuzunda belirtilen atama şartlarını taşımamasına rağmen ataması yapılan öğretmenler var mıdır?  Bu atamalar hangi gerekçeyle ve hangi mevzuata göre yapılmıştır?

 

Sonuç olarak bu atamalar neticesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerini bir kez daha mağdur edip ve üzmüştür.

 

Mevzuata uygun olarak atama işini gerçekleştirmeyen yetkililer hakkında herhangi idari bir işlem yapılacak mıdır?

Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesi  Yönetim Kurulu

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen