Haber
2016-12-27 11:25:05
Büyük Üstad Mehmet Akif

Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesinin Mehmet Akif Ersoy’u anlama ve yeni nesillere anlatmak maksadıyla hazırlamış olduğu programa coşkulu bir katılım oldu.

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut KAHRAMAN Mehmet Akif Ersoy’un bir örnek şahsiyet olduğunu, bilinmesi ve örnek alınması gereken tarihi ve sanatçı bir şahsiyet olduğunu vurgulayarak bir açılış konuşması yaptı.

Osmaniye’mizin saygıdeğer şahsiyetlerinden Naci Usta hocamız Mehmet Akif Ersoy’un örnek insanlığı ve şahsiyetiyle ilgili bir konuşma yaptı. Kurtuluş Savaşı yılları ve sonrası için yapmış olduğu örnek mücadele anlatıldı. Her zaman vatan ve millet menfaatini en üst düzeyde tutarken mütevazı yaşamıyla örnek alınması gereken mükemmel bir şahsiyetin nasıl olabileceğinin görüldüğü bir insan olduğu vurgusu hikâyelerle anlatıldı. Mehmet Akif’in şair kişiliğinin yanında sporcu bir kimliği üzerine hayat hikâyesinden örnekler verildi.

Cahit Zarifoğlu müzik öğretmeni Tuncay Sağlık Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinden bestelediği bir şiiri bağlama eşliğinde söyleyerek programa ayrı bir renk getirdi.

Memur-Sen Osmaniye Şubesi onursal başkanı Mücahit Çelik’te geceye güzel bir Mehmet Akif Ersoy şiiri okuyarak coşkuyu üst noktalara taşıdı. 

İHH başkanına Halep'e Yol Açın yardım çeki takdim edildi.

Diyanet-Sen başkanı Adnan Yiğit’in Kur’an tilavetinin ardından İHH başkanı Nadir Sarıcan’ın Mehmet Akif’e ve ümmete duasıyla programa son verildi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen