Haber
2016-03-13 10:24:03
1 Mayıs'ta taleplerimizi Kahramanmaraş'tan haykıracağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çorum’da şube başkanları ile bir araya geldi. 1 Mayıs ve Memur-Sen’in ‘1 Milyon Üye’ hedefi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Yalçın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık meşalesini ilk ateşleyen, emperyalistlere ilk meydan okumayı yapan medeniyet ve fikir dünyamızın zirve şehirlerinden Kahramanmaraş’ta kutlama kararı aldıklarını açıkladı.

Yalçın, “Kahramanmaraş Meydanı’ndan ‘Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil Bir Dünya İçin Emeğin Kahramanları Maraş’ta’ temasıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bütün halkımıza ve insanlığa sesleneceğiz” dedi.

1 Mayıs’ın bütün çalışanların birlik ve beraberlik içinde kutlaması gereken bir gün olduğunu, bugünün, ‘işçilerin taleplerini’ ve ‘küresel emperyalizme karşı isyanını’ ifade etmesi gereken önemli bir dönüm noktası anlamına geldiğini vurgulayan Yalçın, “Çalışanların sorunlarını yüksek sesle işverenlere, hükümete ve kamuoyuna doğru şekilde anlatabilmek için alanlarda olacağız” şeklinde konuştu.



Terörü reddediyor ve kınıyoruz

Ali Yalçın, Türkiye’nin, önemli sorunların yaşandığı bir dönemden geçtiğini ve sağduyuyu asla elden bırakmamak gerektiğini söyledi. Terör olaylarını da kınayan Yalçın, “Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Memur-Sen olarak, terörü hangi adresten gelirse gelsin, reddediyor ve kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

15 Mayıs’a kadar 1 milyon üyeye ulaşmayı hedefliyoruz

“Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını, çalışma şartlarını iyileştirerek, yeni haklar elde ederek ilerliyoruz” diyen Yalçın, şöyle konuştu:

“900 binleri aşmış durumdayız. 15 Mayısa kadar 1 milyona ulaşmayı hedefliyoruz. 1 milyon, yeni başlangıçlara, yeni kazanımlara, yeni ufuklara, yeni umutlara, kararlı adımlarla güvenli yarınlara, Yeniden Büyük Türkiye’ye ve ‘Adil Bir Dünya’ya hizmet etsin, vesile olsun istiyoruz.”


Alaca Fen Lisesi’ni de ziyaret eden Yalçın, eğitim çalışanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen