Osmaniye 1 Şubesi

İLKSAN temsilci seçimleri 19 Haziran’da yapılacak

Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut KAHRAMAN ertelenen seçimlerinin 19 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılmasının kararlaştırıldığını belirterek “ İLKSAN’ın içinde bulunduğu kötü yönetim tarzından kurtarılması için kaldığımız yerden mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Mevcut haliyle İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN)’ın üyelerine bir kazanım sağlamaktan uzak olduğunu vurgulayan Kahraman, İLKSAN’ın  doğru ve profesyonel portföy yönetimi anlayışına ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki yardımlaşma sandıkları gibi üyesine kazanç sağlayacak bir yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi.

İLKSAN’ın dünden bugüne mali sorunlarıyla gündem olduğunu, hukuki ve yönetsel sorunların üyelerin aleyhine işlediğini bunun en önemli sebebinin de mevcut statüko ve yönetim tarzı olduğunu söyleyen Kahraman,  İLKSAN’ın mevcut durumu eğitim çalışanlarına hizmet vermekten, birikimini değerlendirmekten uzaktır.  Yenilikçi ve çağdaş bir yönetim kurulu oluşturmak, İLKSAN ve üyelerinin hak ettiği itibarının iadesi için 19 Haziran yenilik ve değişimin habercisi olacak” dedi.

İLKSAN Merkez İlçe Temsilciliğine Ülkü İlkokulu Müdürü Ali ŞAHİN ve Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Mustafa ORÇAN ile birlikte hareket ederek bu seçime girdiklerini dile getiren Kahraman, “bizim mücadelemiz İLKSAN’a üye olan sendikalı veya sendikasız tüm eğitim çalışanlarının hak, hukuk, emek ve değişim talebi mücadelesidir” şeklinde konuştu.

Osmaniye’de temsilci seçimlerinin 19 Haziran 2021 Cumartesi günü saat 09.00 – 17.00 saatleri arasında Mücahit Soydemir İmam Hatip Ortaokulu’nda kurulacak sandıklarda gerçekleştirileceğini belirten Kahraman, “İLKSAN'ın mevcut durumu kader olmaktan çıkarılmak zorundadır. İLKSAN'ı mevcut durumdan kurtarmanın tek yolu, 19 Haziran'da yapılacak temsilci seçimlerinde üyelerin, iradeleriyle İLKSAN yönetimini değiştirecek, yenileyecek temsilcileri seçmesinden geçmektedir. İLKSAN'ı yenilemek çağdaş ve kar elde eden bir sandık haline getirmek, eğitim çalışanlarının övüncü haline getirmek için tüm İLKSAN üyelerinin bu süreçte sorumluluk alarak seçim sandığına iradelerini yansıtmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.