Osmaniye 1 Şubesi

Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için 500 bin TL yardımda bulunduk

Elazığ ve çevre illerde meydana gelen depremin yaralarını sarmak için, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) 500 bin TL’lik bağışta bulunduk. 500 bin TL’lik çek, AFAD genel merkezinde, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’ya takdim edildi. Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ile AFAD yöneticilerinin de bulunduğu programda bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Yalçın, zor dönemlerde yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek, “Biz Memur-Sen olarak, yaşanan afetlere, yıkımlara, gözyaşlarına duyarsız kalmadık, elimizi uzattık. Bu tip afetlerde duyarlı davranmak da son derece önemlidir. Bu süreçlerde dil uzatmak değil, el uzatmak gerekir. Ülkemizde ne yazık ki bazı kesimler bu dönemlerde el uzatmak yerine dil uzatmayı seçiyor, bu kolay olandır” dedi.



 

Elazığ ve çevre illerde hissedilen depremden etkilenenlerin sayısının fazla olduğunu kaydeden Yalçın, etkilenen herkese ‘yanındayız’ mesajı verdiklerini söyledi. Memur-Sen ve Türkiye-AB KİK heyeti olarak bölgede çeşitli temaslarda bulunduklarını hatırlatan Yalçın, “Bölgede yaptığımız temasların ardından gerçekleştirdiğimiz durum değerlendirmesi neticesinde depremzedeler için 500 bin TL’lik bir yardım yapma kararı aldık. Biz karınca kararınca insanların yanında olduğumuzu hissettirelim düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.



 

Elazığ’da yaşanan depremin ardından tüm devlet yetkililerinin bölgede olduğunu ve bunun son derece önemli olduğunu ifade eden Yalçın, bölgede bulunan herkese minnettar olduklarını vurguladı.



İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise, depremin yaşanmasının akabinde hemen bölgeye intikal edildiğini ve yaraların sarıldığını ifade etti. Türkiye’nin milletçe bu olaydan sonra kenetlenmesinin de mühim olduğunu dile getiren Çataklı, bu milletin ferdi olmaktan bir kez daha gurur duyduğunu sözlerine ekledi.