Osmaniye 1 Şubesi

2018-2019 "Bir Bilenle Bilge Nesil " Projesi Ödül Töreni Yapıldı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Mahmut KAHRAMAN, önemli bir çalışmaya katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Bu çalışma, gençlerimiz için bir kıvılcıma, medeniyetimizin ihyasında ve inşasında yer alacak öncü nesillerin ortaya çıkmasına vesile olacaktır” dedi. 

Emek, hak, özgürlük mücadelesinin yanı sıra, başka sorumluluklarının da olduğunu kaydeden KAHRAMAN, “Bunlardan biri de ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesidir. Üyelerimizin bilgi donanımlarıyla, gençlerimizin heyecanıyla beraber bizi nitelikli kılan temel özelliğimiz, inanç değerlerimiz ile insanlığın birikimini mezceden temel felsefemizdir.

İsteğimiz, ilmin irfanla buluşması, tecrübenin geleceğe pusula olmasıdır. Bu nedenle, binlerce öğrenciyi kitapla, öğretmenle, bilgiyle, değerlerimizle buluşturuyoruz. İlimizde 13 okul 13 danışman öğretmen ve 140 tane öğrenci ile bu projenin hayata geçmesinde ve devam etmesinde emeği, katkısı olan Genç Memur Sen  yönetimine ve  teşkilatlarımıza, öğretmenlerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyor ve böylesine güzel bir eylemin içinde yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepsine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-sen Genel Sekreteri Latif Selvi konuşmasında:

“Bilgi güçtür. Bilginin kalıcı olması için nesilden nesile doğru olarak aktarılması zorunludur. Devletler en parlak dönemlerinde fikir kalıcılığını nesillerine aktarmışlardır. Bütün dünyada güvenlik eğitim ilk sıradadır. Eğer biz büyük potansiyellerimizi eğitimle kıyaslayamazsak gelişmişlik düzeyimizi belirleyemeyiz. Nesillerimizin eğitimindeki seviyesi bizim geleceğimiz belirler.

Daha iyi üreten bir adım öndedir. Bilgi üreten ve bilgi ile üretime devam eden her zaman önde olacaktır. Bunun için gençlerimiz iyi yetişmeli ve iyi insan olmalıdırlar. Dünyada hiçbir toplum diğerlerinden daha dezavantajlı değildir. İnsanın potansiyeli dinamik olursa çok şey başaracaktır. Bu potansiyelin dinamik olması yalnızca okuldan mezun olmakla değil, kapasite ve bilgi/beceri sahibi de olmalıdırlar. Bilgili ve becerikli olan nesiller ülkelerin başarı anahtarlarıdır. Para ve bilgi tekelleşmişse orada sömürü vardır. Sömürünün önlenmesi ve tekelleşmenin olmaması için bilgi teknolojileri, bilgi ve becerinin muhakkak olması gerekmektedir.  Dünyada ülkeler tarafından yapılan ortak şeyler %90 oranındadır. %10 fark ise inanç ve bilgidir.

Çocuklarımız çağın seviyesinde yetiştirmeli ve geleceği görebilecekleri bilgi ve donanım sahibi olmalarını sağlamalıyız. Dünya dönüşmektedir. Bu dönüşümün farkında olacak, gerektiğinde buna katkı sağlayacak yâda önlem alacak bilgi ve nitelikte nesillerin yetişmesi geleceğimiz için zorunlu olmalıdır. Başarı için bilginin mutlak daim olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra başarı için serzenişlerden vazgeçmeli, geçmişten şikâyet etmek yerine onu bir basamak olarak kullanmalıyız. Bilgi üreten ve bilgi ile üreten nesiller insanlığa ışık tutup örnek olabileceklerdir. Gençler okuma bir fantezi değildir.” Diyerek sözlerine son verdi.

Genç Memur-Sen'in hayata geçirdiği proje kapsamında 81 ilde düzenlenen "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi kapsamındaki liseler arası kompozisyon yarışmasında Osmaniye’de dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İl genelinde 6 ilçede yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı yarışmada Ali Fuat Başgil’in ‘’Gençlerle Baş Başa’’, Rasim Özdenören’in ‘’Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler’’ ve Cengiz Aytmatov’un ‘’Gün Olur Asra Bedel’’ isimli kitapları okundu ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenci ile birlikte danışman öğretmenlerine hediyeleri verilirken, projede emeği geçen değerlendirme jüri üyelerine de plaketleri verildi. Yarışmada il birincisi Osmaniye Düziçi Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Gülbahar MART ve danışman öğretmeni Ahmet ŞAHİN; il ikincisi Hasanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Nazife BULANIK ve danışman öğretmeni Adem ERGEN;il üçüncüsü ise Çukurova Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Melek SAVAŞ ve danışman öğretmeni Zeynep KAPLAN olmuştur. Programa, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif SELVİ, Eğitim Bir-Sen Osmaniye 1 Nolu Şube Başkanı Mahmut Kahraman, Osmaniye SGK İl Müdürü Mücahit ÇELİK, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanları, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.