Osmaniye 1 Şubesi

OSMANİYE EĞİTİM BİR-SEN 25.YIL VEFA BULUŞMASI

Osmaniye Eğitim Bir-Sen yönetim kurulu 14 Şubat 1992 yılında Mehmet Akif İnan ve Arkadaşları tarafından kurulan Eğitim Bir-Sen’in 25 yıl kuruluş dönümünü kutlamak üzere bir vefa buluşması düzenledi. Osmaniye öğretmenevi Toplantı Salonu’nda yapılan “VEFA BULUŞMASI”na Eğitim Bir-Sen yönetim kurulu, eski-yeni ilçe yönetim kurulları ile Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe müdürleri ve sendika yönetimlerine emeği geçmiş tüm eğitimciler katıldı.

Toplantıya katılım üst düzeyde oldu. Eğitim Bir-Sen ve Memur-sen başkanı Mahmut Kahraman coşkulu bir konuşma yaptı. Toplantıda Osmaniye Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen başkanı Mahmut Kahraman bugüne kadar elde edilen hakların sendikal örgütlenmenin bir sonucu olduğunu ifade etti. Türkiye’de demokratik kazanımları önemsediklerini, bu payı arttırmak için de ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Darbe dönemlerinin demokrasi sekteye uğratmaya çalıştığını, bu gibi dönemlerin bir daha yaşanmaması için uyanık olunması gerektiğini, bunun içinde 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması uğruna elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini ifade etti. İç ve dış düşmanların birlikte hareket ettiğini, bunlara daha güçlü karşı koyabilmek için birlik ve beraberliğimizi korumamız gerektiğini, bu birlik ve beraberliğin öncelikle kendi içimizde olması için bu Vefa gecesini düzenledik dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen başkanı Mahmut Kahraman bundan 10-15 yıl önce sendikacılık işlerinin bugüne oranla ekonomik anlamda zor şartlarda yapıldığını, bir üye yapmanın ve istifa ettirmenin birkaç ayı bulabildiği o günlerden bu günlere gelindiğini söyledi. 25 yıllık geçen bu süreçte dünyanın en büyük Konfederasyonu olduklarını ifade etti. Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın herkes bir kişiyi üye yapsa diye başladıkları bu yolda 1 milyon üye sayısına ulaştıklarını, bunun daha da artarak devam edeceğini söyledi. Geçmişten yarınlara ideallerimiz uğruna büyük fedakârlıklar yaparak bugüne kadar birlikte yürüttüğümüz sendikal faaliyetlerdeki yol arkadaşlığınızdan ve katkılarınızdan  dolayı Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesi yönetim kurulumuz adına siz dava arkadaşlarıma teşekkür ederim diyerek konuşmasını bitirdi.

Vefa buluşmasına Osmaniye Milli Eğitim Müdürü ve ilçe müdürleri de katıldı. Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü yaptığı konuşmasında böyle bir toplantıya katılmaktan memnun olduğunu belirterek teşekkür etti ve katılımcılara plaketlerini verdi. Kadirli, Düziçi, Bahçe, Hasanbeyli, Toprakkale ve Sumbas eski Eğitim-Bir-Sen ilçe yönetimlerinin plaketleri de ilçe milli eğitim müdürleri ve İl Milli Eğitim müdür yardımcıları tarafından verildi.

Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından teşekkür edilerek toplantı bitirildi.

                                                                                                                                   ÖKKEŞ KURT

EĞİTİM BİR-SEN BAŞKAN YARDIMCISI